راه کارها و مهارتهای اساسی برای ایجاد خوشبینی و مثبت نگری(مشاوره تلفنی09226380616)
راه کارها و مهارتهای اساسی برای ایجاد خوشبینی و مثبت نگری
1– در اختیار گرفتن فکر : ابتدا شرایطی که بد ترین احساس را در ذهنتان به وجود می آورد ، شناسایی کنید . این افکار به شکل عمیقی روی احساسات و رفتار شما تاثیر می گذارند .
2 – گرد آوردن شاهد : وقتی که باورهای بدبینی را تشخیص دادید ، از خودتان بپرسید : برای این باور چه شاهدی وجود دارد ؟ دقت داشته باشید که شما برای مدت ها بدبین بوده اید و روش هایی برای حفظ بدبینی در خود دارید . وقتی ابتدا در پی شاهد بر می آیید ، موارد زیادی پیدا می کنید که از بدبینی شما طرفداری می کنند و چند تایی که آن را رد می کنند . از خود بپرسید : چه حقیقتی خلاف این باور است ؟ خود را به زور وادار کنید تا این جنبه را ملاحضه کنید ، در نتیجه ، عقاید بدبینانه ی شما سست شوند .
پس در این مهارت ، شما افکارتان را ارزشیابی می کنید و به این نتیجه می رسید که آن چه به خود می گویید ، لزوماً درست نیست .
3 – ضبط صوت درونی : هر کدام از ما یک ضبط صوت درونی داریم که نواری بر روی آن گذاشته شده است . یک قسمت نوار ، منفی بافی و تلقین منفی به خود است و روی دیگر نوار مثبت اندیشی است . افراد خوش بین همیشه به صدای ثبت درونی خود گوش می دهند ( ترجمه ی پاشا شریفی نجفی زند ، 1385 ) .
4 – خودتان را دوست داشته باشید : لازمه ی نگاه مثبت به جهان این است که نسبت خودتان احساس خوبی داشته باشید . این بدان معنی نیست که خود را کامل بدانید ، ولی حداقل خودتان را خوب و قابل قبول به شمار آورید .
5 – از جملات مثبت استفاده کنید : جمله ی مثبت عبارتی است که ما مدام باید از آن استفاده کنیم تا امیدوارتر حرکت نماییم . وقتی به طور مکرر از جملات مثبت استفاده کنیم ، یک حافظه ی امیدوار جدید در ذهن ناهشیار ما ایجاد می شود و باعث میگردد که پس از چند بار تمرین ، بطور خودکار بیش تر مثبت فکر کنیم ، مثل این جمله ی مثبت : « هر روز در هر طریق ، من بهتر و بهتر می شوم . » این جملات عباراتی عمومی اند و برای ایجاد اعتماد به نفس مفیدند .
6 – از عبارات منفی استفاده نکنید : تا جایی که ممکن است باید جمله ی مثبت ما تنها شامل کلمات مثبت باشد . بهتر است کلماتی که موجب ترس ، شک یا شکست می شوند ، به کار نروند تا از جمله ی مثبت نهایت استفاده را ببریم
7 – از زمان حال استفاده کنید : تا جایی که ممکن است از زمان آینده استفاده نکنید ،.
8 – چند جمله مثبت برای شروع روز بگویید همانند : مشتاقانه منتظر یک روز شاد هستم .
- به استقبال تمام چیزهای خوبی می روم که مخفیانه منتظر من هستند .
- برای ساختن یک روز خوب در مدرسه ، همه ی شرایط را دارم .
- با اعتماد به نفس و اطمینان به استقبال امروز می روم .
مشاور و روانشناس مصطفی آفریدون
مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب
تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی:
0616-638-0922 فرزاد سلحشور