چرا بعضیها وسواسی میشوند(مشاوره تلفنی09226380616)
چرا بعضیها وسواسی میشوند
وسواس نوعی اختلال اضطرابی است که با میل پایانناپذیر و مهارنشدنی به تکرار برخی از اعمال و رفتارها بروز میکند. وسواس در همه افراد تا حدودی وجود دارد اما زمانی یک بیماری تلقی میشود که آنها را از زندگی عادی بازدارد.
وسواس فکری-عملی نوعی اختلال اضطرابی است که با میل پایانناپذیر و مهارنشدنی و نیاز دائمی به تکرار اعمال کلیشهای به صورت تقریبا غیرارادی بروز میکند. رفتارهایی چون میل به جمعآوری اشیای غیر ضروری، اعمال تکراری چون شستن دست و کنترل چندباره شیر اجاق گاز از شکلهای بروز وسواس هستند. این اختلال اضطرابی فرد را به دام افکار تکراری و آیینهای رفتاری میاندازد و قادر است او را به کلی از زندگی عادی بازدارد.
آمارها نشان میدهند شمار افرادی که از گونههای مختلف وسواس رنج میبرند بیشتر از اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و اختلال هراس است. وسواس ممکن است در دوران کودکی ریشه داشته باشد اما اغلب موارد در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی بروز میکند.
کارشناسان بر این باورند که دو عامل استعداد نوروبیولوژیک و محیطی همزمان میتوانند باعث ایجاد افکار ناخواسته و ناخوانده شوند. فرد با تکرار الگوهای رفتاری اجباری سعی در آرام کردن این افکار ناخوشایند دارد.
وسواس در صورت عدم درمان به یک بیماری مزمن تبدیل میشود که گاه سالهای مدید ادامه پیدا میکند، گرچه ممکن است شدت علائم آن به مرور زمان کاهش یابد. درمان دارویی و رفتاری و گاه ترکیبی از این دو در رفع این بیماری موثر هستند.
مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب
تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی
فرزاد سلحشور 0616-638-0922