مشاوره تلفنی خانواده, کودک ونوجوان,زوج درمانی و...

تماس با مدیر برنامه های استاد آفریدون جهت تعیین وقت { 09226380616 } فرزاد سلحشور

مشاوره تلفنی خانواده, کودک ونوجوان,زوج درمانی و...

تماس با مدیر برنامه های استاد آفریدون جهت تعیین وقت { 09226380616 } فرزاد سلحشور

مشاوره خانواده ، مشاوره قبل و بعد از ازدواج ( زوج درمانگر ) حل مشکلات زناشویی و اختلالات جنسی ،افسردگی،

 

5 راه عالی برای برخورد با انتقاد


 

در برخورد با کسانی که از شما انتقاد می کنند به مشکل خورده‌اید؟

 

شیوه‌ی عالی برای برخورد با انتقاد.

 

موضع تدافعی نگیرید:

این‌که در برابر ارزیابی یک شخص از خودتان، به‌ سرعت وارد حالت تهاجمی شوید، هرگز چیز خوبی نیست. دلیل تراشیدن، برای آنچه انجام داده‌اید، سبب می‌شود تقریباً همیشه، چهره‌ای انتقاد ناپذیر و ستیزه‌جو از شما در نگاه دیگران ایجاد شود و احتمالاً به تأیید بسیاری از دیدگاه‌های انتقادی آنها درباره‌ی شما می‌انجامد. به جای اینکه راه را برای آن حس تهاجمی اولیه باز بگذارید، نفسی عمیق بکشید، افکارشان را پذیرا باشید و چند سؤال راه‌گشا ازآن‌ها بپرسید، پرسش‌هایی هم‌چون: "ممنون که من را متوجه این موضوع کردید.

می‌توانید به چند مورد خاص اشاره کنید که من در برقراری ارتباطات ناموفق بودم؟

یا به نظر شما چگونه می‌توانستم آن کار را به‌ گونه‌ای دیگر انجام دهم؟ 

پرسیدن سوال‌هایی که پاسخ‌های دیکته ‌شده ندارند، موجب می‌شود در نظر دیگران به ‌صورت فردی مشارکت‌پذیر، انعطاف‌پذیر و روشن‌فکر جلوه کنید.

 

نگویید "خودم می‌دانم”:

هیچ‌گاه در پاسخ به یک انتقاد نگویید”خودم می‌دانم”. منتقد شما با شنیدن این جمله، موضع تدافعی می‌گیرد و گفت‌وگویی که می‌توانست دوستانه و نتیجه بخش باشد، تبدیل به جدل یا جدال لفظی می‌شود. اگر این عادت را دارید، سعی کنید آن را با عبارت مثبت‌تری هم چون "متوجه‌‌ام” جایگزین کنید.

 

صبرکنید و بدگمان نباشید:

این‌که وقتی از شما انتقاد می‌شود، احساس کنید همه بر ضدتان هستند، امری طبیعی است. احتمالاً پیش خود احساس می‌کنید فرد انتقادکننده شما را هم از لحاظ احساسی و هم از لحاظ حرفه‌ای بی‌کفایت می‌داند. ولی در حقیقت، آنها یک دیدگاه را بیان می‌کنند 

اگر دیگران واقعاً از شما بیزار بودند و نمی‌خواستند شما را ببینند، دور و برتان حضور نداشتند. به جای این‌که دلسرد یا خشمگین شوید، خوشحال باشید که اطرافیانتان آن‌قدر با شما راحت هستند که مسائل‌شان را با شما در میان می‌گذارند و اطمینان دارند شما به حرف‌های‌شان گوش می‌دهید و به دلیل طرح این حرف‌ها، درباره‌ی آنها فکر بدی نمی‌کنید.

 

عذرخواهی نکنید:

راهتان را تغییر دهید اما ضرورتی ندارد اظهار تأسف کنید، مگر در وضعیتی که عذرخواهی نیاز باشد (مثل زمانی که احساس کسی را جریحه‌دار کرده‌اید). اگر رییس‌تان به شما می‌گوید چند گزارش قبلی شما، دارای غلط‌های دستوری بود و از این پس گزارش‌های‌تان را پیش از فرستادن، غلط‌گیری کنید، همان تغییر حالت ناگهانی شما، گویای تأسف شما است. به ‌کار بردن عبارت "متاسفم” در جاهایی هم‌چون محل کارتان که جای پیشرفت دارید، معمولاً حس ناامیدی را در شنونده القا می‌کند و تصویری مردد و غیرقابل ‌اطمینان از شما ارائه می‌دهد. برای جایگزینی "متاسفم”، یک پاسخ قوی‌تر را امتحان کنید، برای نمونه بگویید: "حتماً، من آن را تغییر خواهم داد.”

 

زیاد به خودتان سخت نگیرید:

انتقادها بخشی از زندگی هستند. به یاد داشته باشید هیچ‌کس کامل نیست. اگر کسی خواستار تغییر شما است، در واقع دارد روی شما سرمایه‌گذاری می‌کند و دلیل این سرمایه‌گذاری هم این است که شما به دلیل‌های گوناگون برای آنها ارزشمند هستید. ارزش خود را بدانید و سعی نکنید منتقدان خود را به مشقت بیندازید، هر چند برخی مواقع این کار دشوار است. شما کارهای مهم‌تری برای انجام دادن دارید.

 

 

مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب

تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی:

0922-638-0616  سلحشور

مرکز مشاوره تلفنی

https://t.me/entekhab123

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی